Bashkimi Evropian miraton pajisjen me “Kartën Blu” të punëtorëve të kualifkuar jashtë unionit

Bashkimi Evropian ka marrë një vendim lidhur me prurjet e punëtorëve të kualifkuar nga vende jasht BE duke miratuar atë që quhet “Karta Blu”. Këshilli i BE-së miratoi sot direktivën që përcakton kushtet e hyrjes dhe qëndrimit për shtetasit e vendeve të treta me kualifikim të lartë, të cilët vijnë për të jetuar dhe punuar në territorin e Bashkimit.

Sistemi synon të tërheqë dhe mbajë punëtorë shumë të kualifikuar, veçanërisht në sektorët që përballen me mungesa të aftësive.

“Karta blu do të konsolidojë pozicionin e BE-së si një destinacion kryesor global për punëtorët me aftësi të larta”, shpjegoi ministri i Brendshëm slloven, Ales Hojs.

Ligji i miratuar do të hyjë në fuqi 20 ditë pas botimit në Fletoren Zyrtare. Shtetet anëtare do të kenë pastaj dy vjet kohë për ta respektuar këtë direktivë.

Previous article“Lepiu ku peshtyu”- ja cfare tha Butrinti per Kiden disa vite me pare
Next article“Squid Game”- çfare duhet te dini per serialin korean me te famshem te momentit