Kryefjala Logo

EasyPay na kujton rëndësinë e familjes në ditën speciale të 16 qershorit

16 Qershor, 2024 | 11:30 am

Dita ndërkombëtare e remitancave familjare, 16 qershori, është një ditë e rëndësishme në sferën ekonomike dhe sociale të cdo vendi. Një ditë e dedikuar në vit ku e gjithë bota falënderon përkushtimin e familjarëve të cdo familjeje në cdo cep të botës, ndaj të afërmve të tyre! Remitancat, ose sic mund quhen ndryshefytyra njerëzore e globalizimit”, ilejojnë emigrantët dhe familjet e tyre përmirësojnëshëndetin, edukimin dhe shtëpitë, ndaj një ditë vit i duhetdedikuar patjetër!

ditët e sotme, ka rreth 248 milion emigrant gjithëbotën. do thotë, 1 30 njerëz janë duke u përballur me barriera sociale, kulturore dhe gjuhësore. E megjithatë, sërisht, motivimi i tyre i përballon gjitha! fund fundit, ata kanë një mision për përmbushur: sigurojnë nje jetë mirë për familjen e tyre!

Në këtë proces, një rol të rëndësishëm ka luajtur Ria Money Transfer, e cila prej vitit 1987, kur ishte vetëm një biznes ivogël emigrantësh SHBA, i vendosi vetes një mision qartë: ndihmonin njerëzit, si vetë ata, dëshironin qëndronin lidhur me dashurit e tyre nëpër botë. Dhe, qënga viti 2016 këtë mision e shtriu edhe Shqipëri, nëpërmjetbashkëpunimit me EasyPay.

Paraja fizike është ende e rëndësishme

Me gjithë zhvillimet teknologjike në sektorin financiar, ende nuk ka arritur momenti ku telefoni apo kartat e kreditit të jenë metoda  universale të kryerjes së pagesave. Në shumë shtete, përfshirë këtu edhe Shqipërinë, nëse nuk ke para fizike në xhep mbetesh pa paguar dhomën e hotelit, transportin publik apo edhe ndonjë vakt në restorant. Nëse alternativa është tërheqja e parave nga ndonjë pikë ATM, duhet me patjetër një plan rezervë! Nuk janë të pakta rastet kur një ATM është jashtë funksionit ose në mungesë, veçanërisht në zona rurale në Shqipëri.

Bashkëpunimi: EasyPay Albania dhe Ria Money Transfer

Shqipëria, me një diasporë madhe dhe shpërndarë gjithë botën, përfiton dukshëm nga remitancat, cilatpadiskutim ndihmojnë zhvillimin ekonomik dhepërmirësimin e kushteve jetesës për shumë familje.

Ndër vite, vlera mesatare e dërgesave drejt Shqipërisë ka variuar nga 200 – 500 euro. Shtetet me ekonomi jo shumë fortë si Italia ose Greqia kanë pasur dërgesa me nivele ulëta, 200-300 euro; ndërsa shtetet ku emigracioni ështërritur vitet e fundit si Gjermania ose Anglia, nivelet e dërgesave arrijnë deri shumë se 500 euro.

Migrimi i shqiptarëve vijon mbetet padiskutim mjaftveprues dhe japë impaktet e tij domethënëse, si aspektetdemografike, po ashtu edhe ato sociale dhe ekonomike si vendin e tyre origjines, ashtu edhe vendin mikprites.

Prej 2016, vit kur Ria Money Transfer krijoi partneritet me EasyPay në Shqipëri, u krijua një kanal i rëndësishëm për të lidhur më shumë shqiptarët kudo ata ndodhen. Për të qenë sa më eficient në veprimtarinë e vet, EasyPay dhe Ria Money Transfer në Shqipëri kanë ndërtuar një rrjet të gjerë shpërndarje, +550 pika fizike në të gjithë vendin. Këto pika EasyPay Ria Money Transfer, ndodhen në cdo zonë / lagjjedhe operojnë çdo ditë nga e hëna në të shtunë, nga ora 8:00 – 21:00.

Jo vetëm në Shqipëri, por edhe në botë Ria Money Transfer ka një rrjet mjaft të gjerë, me më shumë se 550.000 pika fizike; çka do të thotë se kudo shkojmë, asnjëherë nuk do të jemi shumë larg nga një agjenti Ria Money Transfer me njëshërbim sigurtë, shpejtë dhe me tarifat lira treg!

Dhe, këtë verë, ka arsye më shumë për të zgjedhur si operator të transfertave të parave Rian: Oferta për dërgesat ngaShqipëria dhe drejt saj:

30% ulje komisionin e transfertës për klientët e rinj kryejnë transfertën e tyre parë nga Shqipëria kudo botë, dhe
50% ulje për klientët e rinj kryejnë dërgesa nga Anglia dhe Italia, drejt vendlindjes.

Për mësuar shumë rreth fashave dërgesave parave, komisioneve lira treg dhe ofertave korridoreve ndryshme, pyesni agjentin EasyPay dhe Ria Money Transfer afër me ju!

Të ngjashme