Kryefjala Logo

Çfarë po ndodh në Britaninë e Madhe me krizën e karbuarntit? Ja shpjegimi!

2 Tetor, 2021 | 11:40 am

Shoferët në Britani kanë nxituar drejt stacioneve të karburantit për të mbushur, mes mungesës së karburantit që ka zgjatur ditë. Rreshtat e gjatë në stacionet e benzinës dhe rritja e çmimeve të karburantit janë sfidat e fundit me të cilat përballet vendi ndërsa del nga pandemia.

Shoferët e kamionëve janë  shoferet më të vjetër, dhe ata janë në prag pension. Në të njëjtën kohë, trajnuesit e shoferëve po përballen me vonesa në marrjen e licencës për shkak të pandemisë. Kompanitë e transportit kanë raportuar rritjen e pagave për shoferët e kamionëve me 25 përqind më shumë këtë vit për t’i mbajtur ato.

Mungesa gjithashtu ka shkaktuar probleme për restorantet, të cilët po përpiqen të marrin ushqim, dhe dyqanet ushqimore, të cilat nuk kanë qenë në gjendje të plotësojnë raftet.

Shoferët, të shqetësuar për raportimet e pikave të karburantit bosh, kanë qenë gjithashtu në panik duke blerë karburant ditët e fundit, gjë që ka përkeqësuar mungesat.

Në të gjithë Londrën dhe pjesë të tjera të Britanisë, stacionet e benzinës (të quajtura “pika karburanti” këtu) kanë mbetur pa karburant.

 

Mungesat kanë tërhequr krahasime me krizat globale të energjisë të viteve 1970, kur një embargo e naftës e OPEC çoi në mungesa të përhapura. Por ndryshe nga atëherë, mungesa aktuale nuk është e karburantit por e shoferëve të trajnuar për ta dorëzuar atë.

Të ngjashme